OHJATUT RYHMÄT

Etsitkö itsellesi innostavaa harrastusta? Kiinnostaako uusien taitojen ja liikkeiden oppiminen? Meiltä löydät itsellesi sopivan lajin! Taitoliikuntakeskus tarjoaa ohjattua harjoittelua kaikenikäisille harrastajille. Laaja ryhmätarjontamme sisältää ohjausryhmiä mm. voimistelusta, akrobatiasta, trampoliinihypyistä, parkourista ja street workoutista kiinnostuneille.

Ryhmäohjaajamme ovat koulutettuja lajiammattilaisia, joiden tieto, taito ja osaaminen ovat lajinsa parhaimmistoa. Ryhmissämme pääset toteuttamaan monipuolista kehonhallintaharjoittelua mukavassa seurassa, luotettavien ammattilaisten opissa.

Ohjatut ryhmämme käynnistyvät kaksi kertaa vuodessa (tammi- ja elokuussa). Toki mukaan voi hypätä myös kesken kauden, mikäli ryhmäpaikkoja on jäljellä.

 

Ohjattujen ryhmien syksyn 2017 viimeiset harjoituskerrat:

maanantai 4.12

tiistai 5.12

keskiviikko 13.12

lauantai 9.12

 

Klikkaa tästä verkkokauppaan!

Aikataulut ja hinnat löydät täältä.

ryhmakuva

TUNTIKUVAUKSET:

 

KEHONHALLINTA JA LIIKKUVUUS

Paranna kehonhallintaa, liikkuvuutta sekä ryhtiä. Tunneilla harjoitellaan mm. käsilläseisontaa, ketteryyttä ja akrobatiaa. Lisäksi tunneilla vahvistetaan keskivartalon lihaksia ja suoritetaan kevyitä lihaskuntoharjoitteita. Pysyvänä teemana tunneilla toimii liikkuvuuden, notkeuden ja ryhdin parantaminen sekä mm. istumatyöstä johtuvien virheasentojen korjaaminen. Tunnilta poistutaan keho huollettuna, virkeänä ja levollisena. Tunnin ohjaajana toimii Topi Rantanen.


KÄSILLÄSEISONTA

Käsilläseisonta- tunneilla läpikäydään monipuolisia harjoituksia jotka auttavat oppimaan ja kehittämään käsilläseisontataitoja.

Tunneilla harjoitellaan erilaisia nousuja käsilläseisontaan, jonka lisäksi opetellaan hahmottamaan ja hallitsemaan oman vartalon asentoja pään ollessa alaspäin. Lisäksi käsilläseisontatunneilla vahvistetaan hartiaseudun lihaksia ja parannetaan hartiaseudun liikkuvuutta. Taitojen kehittyessä tunneilla harjoitellaan erilaisia tapoja käsillä kävelyyn, erilaisia tapoja nousta käsilläseisontaan, yhdellä kädellä seisomista, käsillä seisomista tapeilla jne. Tunnit soveltuvat niin vasta-alkajille kuin harjaantuneemmillekin treenaajille.

 

MIMMIAKROBATIA

Olipa koulun jumppatunneista vierähtänyt sitten vuosi tai vuosikymmen, olet lämpimästi tervetullut kehittämään akrobatiataitojasi Taitoliikuntakeskuksen Mimmiakrobatiaan! Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti kehonhallintaa, voimaa sekä erilaisia akrobaattisia ja voimistelullisia liikkeitä kuten esimerkiksi kuperkeikkoja, käsilläseisontaa, kärrynpyöriä sekä voltteja. Harjoittelussa hyödynnetään Taitoliikuntakeskuksen salista löytyviä telineitä kuten kanveesia, ilmavolttirataa ja trampoliineja. Ryhmien ohjaajana toimii telinevoimistelun konkarivalmentaja Tiia Tuunainen.

 

PARKOUR (= 6-8v., 9-11v., 12-15v, 16v- AIKUISET)

Taitoliikuntakeskuksen parkour- ryhmissä opetellaan lajin perusliikkeitä kuten ylityksiä, alituksia, tarkkuushyppyjä ja seinäjuoksuja. Harjoitukset koostuvat alkulämmittelystä sekä tekniikka- ja lihaskuntoharjoittelusta. Tunneilla harjoitellaan myös akrobatian perusliikkeitä kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja voltteja. Parkour kehittää tasapainoa, kehonhallintaa ja lihaskuntoa. Yksittäisten parkourliikkeiden opettelun lisäksi parkouriin kuuluu olennaisesti jatkuva liike, jossa harjoitellaan liikkumaan sujuvasti useampia esteitä peräkkäin. Liikkeitä harjoitellaan aina turvallisesti kokeneen ohjaajan opastuksella. Kauden aikana osa harjoituksista saatetaan toteuttaa myös ulkona säiden salliessa. Kaikkiin ryhmiin ovat tervetulleita niin tytöt kuin pojatkin.


SENIOREIDEN JUOKSUKOULU 50 + / SENIORIT

Kevään 2018 odotettu uutuus on nyt saapunut Taitoliikuntakeskuksen ryhmätarjontaan!

Juoksukoulu on suunnattu senioreille, jotka haluavat oppia lenkkeilemään oikeaoppisesti. Tunneilla keskitytään juoksutekniikan hiomiseen sekä lenkin jälkeiseen kehonhuoltoon. Tunnin lopuksi käydään läpi lisäksi juoksemisen teoriaa ja ravinto-oppia. Tunneille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa juoksutaustaa vaan ryhmään ovat tervetulleet kaiken kuntoiset seniorit!

Ohjaajana ryhmässä toimii arvokkaasti harmaantunut harrastemaratoonari sekä urheiluhieroja Pekka Kannus!


SENIOREIDEN KUNTOKOULU 50 + / SENIORIT

Sinä 50+ seniori, kaipaatko aamuusi lisä-energiaa ja kehon kokonaisvaltaista virkistystä? Tule Taitoliikuntakeskuksen kuntokouluun, jossa opetellaan kuntoilemaan ja kasvattamaan lihasvoimaa turvallisesti omaa kehoa vastuksena käyttäen sekä mm. käsipainoja hyödyntäen. Tunneille ovat tervetulleita kaiken kuntoiset seniorit eikä aikaisempaa kuntoilutaustaa vaadita.
Ohjaajana ryhmässä toimii pitkän kokemuksen kehonhuollosta omaava virkeä senioriohjaajamme Pekka Kannus!

 

SIRKUSAKROBATIA 16v. – AIKUISET

Leikkimistä, kehonhallintaa, voimaa, hikeä, naurua ja omien rajojen ylittämistä!

Sirkusakrobatiatunneilla liikutaan monipuolisesti eri sirkuslajeihin tutustuen. Tuntien pääpaino on lattia-akrobatiassa, kuten kärrynpyörissä, käsilläseisonnoissa sekä volteissa. Lisäksi tunneilla harjoitellaan pari- ja ryhmäakrobatiaa, ilma-akrobatiaa, tasapainoilua sekä hypitään ilmavolttiradalla ja trampoliineilla. Tunnit sisältävät myös monipuolisia lihaskuntoharjoituksia. Tunnit soveltuvat kaikille sirkusakrobatiasta kiinnostuneille, eikä aikaisempaa akrobatiakokemusta tarvita. Ryhmissä oppilaat pääsevät etenemään omien valmiuksiensa ja rohkeutensa mukaan.

Akrobatiavalmennuksesta vastaavat vahvan lajitaustan omaavat valmentajat Antti Leinonen ja Antti Muranen.

 

STREET WORKOUT

Street workout tunneilla harjoitellaan monipuolisia kehonpainoharjoitteita. Ohjaajana toimiva Topi Rantanen on Suomen Street Workout harrastajien yksi edelläkävijöistä ja lajin aktiiviharrastaja. Topin tunneilla pääset kehittämään kokonaisvaltaisesti kehon eri lihasryhmiä, voimaa sekä kehonhallintaa. Olipa tavoitteesi sitten kehittää lihasvoimaasi tai oppia näyttäviä voimaliikkeitä, on Street workout – tunnit sinulle suunniteltu. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan!

 

TELINEVOIMISTELU (= 8-11v., 12-15v. ja 16v. – AIKUISET)

Aikuisten telinevoimistelutunneilla harjoitellaan monipuolisesti telinevoimistelun perusharjoitteita sekä erilaisia akrobaattisia liikkeitä ja liikeyhdistelmiä. Tämän lisäksi tunneilla kehitetään telinevoimistelijoille ominaista lajivoimaa. Telinevoimistelutunneille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa lajitaustaa ja tunneille ovat tervetulleita kaikki sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta.

Lasten ja nuorten telinevoimistelutunneilla harjoitellaan telinevoimistelun perusliikkeitä kuten kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, päällä- ja käsilläseisontaa, kieppejä sekä vaativampia liikkeitä osallistujien taitotason mukaan. Tunnilla liikutaan telinevoimistelusta tutuilla telineillä sekä ilmavolttiradalla ja isoilla trampoliineilla.


TENAVAVOIKKA (= 4-6v. ja 5-7v.)

Taitoliikuntakeskuksen supersuositussa Tenavavoikassa lapset liikkuvat leikin ja voimistelun alkeiden parissa. Tunnilla lämmitellään liikunnallisilla leikeillä ja temmelletään erilaisilla telineradoilla, ilmavolttiradalla sekä trampoliineilla. Lapset opettelevat hauskan leikin varjolla voimistelun alkeita kuten kuperkeikkoja, päälläseisontaa ja rekkivoimistelua. Taitoliikuntakeskuksen kouluttautuneet ja kokeneet ohjaajat varmistavat lasten hauskan harjoittelun läpi tunnin.

 

TRAMPOLIINI (= 8-11v., 12-15v. ja 16v. – AIKUISET)

Aikuisten trampoliini- ryhmässä lämmitellään lihaskunto- sekä liikkuvuusharjoitteilla. Tämän jälkeen tunnilla keskitytään trampoliinivoimistelun perustekniikkaan sekä erilaisiin hyppyihin. Lopputunnista siirrytään astetta vaativampiin temppuihin osallistujien taitotason mukaan. Tunnit ovat tarkoitettu kaiken tasoisille harjoittelijoille, eikä osallistuminen hauskaan harjoitteluryhmään edellytä aikaisempaa harrastustaustaa.

Lasten ja nuorten trampoliinitunneilla lapset pääsevät harjoittelemaan monipuolisesti ja turvallisesti erilaisia trampoliinihyppyjä ja – liikkeitä osaavan ohjaajan johdolla. Trampoliinitunneilla hyödynnetään Taitoliikuntakeskuksen useita eri trampoliineja sekä ilmavolttirataa. Tunnit ovat tarkoitettu kaiken tasoisille harjoittelijoille, eikä osallistuminen hauskaan harjoitteluryhmään edellytä aikaisempaa harrastustaustaa.

 

TRIKKAUS 16v. – AIKUISET

Trikkaustunneilla harjoittelun pääpainopiste on lattia-akrobatia, johon yhdistetään eri lajien elementtejä trikkauksesta, parkourista, breakdancesta, voimistelusta ja capoeirasta. Tunneilla käytetään monipuolisesti Taitoliikuntakeskuksen joustokanveesia, trampoliineja ja ilmavolttirataa oppimisen vauhdittamiseksi. Osallistujan olisi hyvä osata akrobatian perusteet kuten kuperkeikka, kärrynpyörä ja käsilläseisonta kurssille tullessaan.

Tuntien ohjauksesta vastaa kovan luokan trikkaaja ja intohimoinen harrastaja Jarno Isaksson.


ÄIJÄAKROBATIA

Miehille suunnatussa Äijäakrobatiassa keskitytään permantovoimistelun perusteisiin, joita
harjoitellaan permannolla, ilmavolttiradalla ja isoilla
trampoliineilla. Tunnilla opetellaan muun muassa kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, käsilläkävelyä, puolivoltteja sekä eteen- ja taaksepäin voltteja. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki akrobatiasta kiinnostuneet miehet ikään ja taitotasoon katsomatta ja opetusta eriytetään ryhmän taitotason mukaan.

Ryhmän ohjaajana toimii entinen telinevoimistelija ja pitkän linjan konkarivalmentaja Markus Mannilin.